lauantai 15. helmikuuta 2014

Ketuttaahan se taas.

Hyvät vanhemmat!
 
Lähes kaikki kuravaatteet kestää pesukonetta ja ihan kaikki kestävät pesuainetta ja vettä. Teethän työstämme mukavampaa ja peset lapsesi kuravaatteet sillointällöin.
 
Nyt on lisäksi hyvä aika tarkistaa että kumppareissa on OMA nimi. Kurahanskat eivät lämmitä. Alle tarvitaan lapaset ja kumisaappaiden alle villasukat :)
 
Tallainen ystävällinen lappu oli päikkärin ulko- ovessa. Mun muksu, on sattuineista syistä aina ihan hyvin villavaatteissa ja sukkia sekä lapasia riittää. Kuitenkin ajattelin, että josko ihan vaan muutamat tekisin kun on noita nöttösiä ja pikkulapasia ja sukkia on niin kiva tehdä kun tuloksen näkee tosi nopeasti.
 
Voi Ihanat Päikkärin Tädit, minkä teitte. Päässä pyörii monta aikuisen lapasen mallia, jonka saa tosi helposti muutettua pienikokoisen 5 veen käteen sopivaksi. Ja onhan hyvä, että lapsia on varallakin, vaikka viisi paria.
 
Tyttönen toivoi ensimmäiseksi kettulapasia. Tein ne tässä päikkäritauon aikana. Silmukoita on 40, puikot 2,5. Ketun olen itse piirtänyt ruutupaperille mutta mallia ja ideaa olen ottanut sieltätäältä, en edes muista mistä kaikkialta.
 
 
 


 
Makoisaa lauantaita!


perjantai 14. helmikuuta 2014

Möhköfantit

Zelda dippasi ihanaa sukkalankaa ja minä neuloin siitä sukat. Malli on Bones. Ohjeen löytää neulekirjasta ja näppärä neuloja tekee perussukat ihan vaan ohjetta katsomalla. Mitään kikkailuja noissa ei ole. Ihan vaan rentouttavaa, nautinnollista perusneulontaa.

Langan nimi on Kummitusten yö, mutta mulle tulee väreistä mieleen Möhkofantti.


 
Neuloin sukat magicloopilla. Jostain kumman syystä mulle tulee aina kierroksen alkukohtaan tuollainen sauma, joka kyllä hiipuu muutaman käyttökerran jälkeen, Mistähän tuokin johtuu? Teen ehkä ensimmäisen silmukan jostain kumman syystä liian löysäksi?
 
Muistathan, että ensi yönä on neulojien yö! Mun  yö meninasi mennä reisille heti aamusta kun toimelias poikanen pudotti TAAS kahvipannun lattialle. Ja minun arjessani kun riittävä kahvin määrä on kovin oleellinen juttu.
 
Ajattelin itse viettää yötä niin myöhään (tai aikaseen) kun vaan suinkin jaksan, mutta virkaten. Mulla on muutama kiva ja söpö malli, jotka haluan tehdä (ehkäpä useampana kappaleena). Ja langat löytyi taas omasta pikkupikkuvarastosta. Ja kuulkaas, kyllä se alkaa laihtua. Esimerkiksi vaaleanpunaista villalankaa on viimenen kerä menossa.
 
Ihanaa ystävänpäivää ja silmukkaista yötä!
 
 
 

lauantai 8. helmikuuta 2014

Limpsapipo

Hih! Tästä tuli oikein limpsatrilogia :)
 
Jos on mätsäävä huivi ja lapaset niin pipon ei sovi olla millainen tahansa. Sen pitää olla sävyyn sopiva. Ehdottomasti.
 
Yritin tässä taannoin myydä lankojani ravelryssä muttei ne kiinnostanut ketään. Onneksi. Poistopussista löytyi kaksi kerää ihanaa Lana Grosso- ekovillalankaa, josta tein itselleni pipon. Tämä Hedda on neljäs laatuaa. Kaksi edellistä annoin lahjaksi, yksi varastettiin uimalallilta ja tämän neljännen soisi jäävän minulle itselleni.

Ohjeen saa maksua vastaan täältä:
 
 



 
Ihanaa päivää Sinulle :)


keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Limpsalapaset


"Kyllä sä sitä neulottavaa keksit kun vaan aloitat. Lopetat liian miettimisen ja sitten niitä ideoita alkaa vaan tulla" Opasti Kaverini kun tuskailin, että en keksi mitään neulottavaa, tarttis varmaan mennä lankakaupoille... Ja oikeassahan tuo taas oli. Tottakai uuden kevättalvihuivin kaverina pitää olla sävyyn ja fiilikseen sopivat lisäasusteet.


Nämä lapaset on Pearl chain mittennsit. Olen tehnyt tällaiset ennenkin ja nyt siis taas. Edelliset helmirivit oli oikein onnenlapaset. Käytin niitä tyytyväisenä viime talven kunnes toinen putosi jonnekin. Kun ihmeen kaupalla se löytyi! Taas käyttelin tumppuja kunnes taas toinen niistä putosi jonnekin. Eikä sitä ole löytynyt tähän päivään mennessä vaikka olen käynyt monta kertaa etsimässäkin. Voih :(

Täältä löydät ohjeen:




Lanka on taas seiskakeikkaa. Sitä vielä riittää. Ja näitä on puikoilla kahdet uudet. Että jos vaikka joku tumppu putoaa taas matkanvarrelle niin ei tartte jäädyttää näppejään.

Pitäkää näppinne lämpiminä. Ihanaa päivää Sinulle.

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tykkäätsä limpparista?

Itse en kylläkään limuja juo, mutta jotenki vaan tämä nyt juohtui mieleen kun ekan kerran katselin lankoja, joista tein tämän huivin.

 
Minä neuloin huivin ihan omin kätösin, mutta yhdessä laitettiin se pingottumaan sijauspatjan alle. Voi millä keskittymisellä vähän vaille kaksivuotias töksötteli nuppineuloja. Suloisuus!


 
Huivilangat on napattu Äitin lankavarastosta. Ne on jotain villasekoitetta, sillä näppituntuma neuloessa oli ihanainen. Alkuperästä en sen tarkempaan tiedä, kuulemma ne on kirpparilta pikkurahalla pelastettu. Hyvin tehty.


 
Huivista tuli mielestäni oikein onnistunut. Kun kevään henkäys. Toppatakin kanssa on kiva käyttää värikästä huivia.
 
Olin yllättynyt, miten vähästä määrästä lankaa noinkin ison huivin sai tehtyä. Yläreunan leveys on lähemmäs 2m eli sen saa kunnolla käärittyä kaulan ympärille useammankin kerran. Raitojen ja pitsin yhdistelmä oli myös mukava; just kun raidat alkoi puuduttaa sai aloittaa pitsin (joka muuten on vähän erilainen joka raidassa) ja sitten kun taas pitsin melkein oppi ulkoa, aviot pääsi lepäämään raidoissa. Kevään kuluessa näitä on tulossa tänne lisää. Eri väriyhdistelmissä. Jotta taitavat saada sukulaiset lahjoja merkkipäivinään. Hih!
 
Ohje löytyy täältä: http://www.ravelry.com/patterns/library/germinate-aka-ttl-mystery-shawl-2013

 
Reipasta alkavaa viikkoa Sinulle!
 
ps. Langatonta takana 5 viikkoa.
Se on mahdollista.