maanantai 27. toukokuuta 2013

Jos pipo on liian pieni...

"Mun muffepipo on menny liian pieneksi. Korvat on kasvanu niin isoiksi, ettei ne mahdu sinne enää. Ja pääkallo kasvaa koko ajan kun mä juon valioplus- maitoo"

 Ei hätää, tyttöseni. Äiti ompelee sulle uuden ja isomman tuiki sukkelaan.

 
 
 
Peruspipo. Vähän rypytystä niskassa ja trikoovuori. Siinä se! Sopii kuulemma Rusetiinan käytettäväksi kuosinsa ansiosta; hän on sekä innokas leipoja että kakunsyöjä.
 
 
 
Olen vähän myöskin virkkaillut. Ohje oli niin selkeä, että tällainen erittäin aloitteleva virkkaaja oppi tekemään erilaisia afrikkalaisia kukkia. Ja voi jotta tämä on kivaa- sekä koukuttavaa. Hihi! Pian on valmista :)
 
 
Tuholainen testaa, onko napakasti virkattu...


 
Mukavaa viikonalkua! Jos teette pahojanne, tehkää hyvillä mielin.
 
 

lauantai 25. toukokuuta 2013

Siivouspäivänä

Jos kaupungissa järjestetään suuri kirpputoritapahtuma niin onhan se nyt suorastaan tyhmää jättää menemättä sinne, vai mitä?

 Pakkasin pikku- ukon rattaisiin ja tytöt komensin kävelemään reippaasti. Bradd Pitt jäi kotiin siivoamaan ihan keskenään, tai siis Paavon seurassa.

 
 Kiertelin tyytyväisenä lähitienoon myyntipaikkoja. Onneksi sää oli niin hyvä, että ihmiset oli intoutuneet pitämään kirpputoreja! Ja tapasin vaikka kuinka paljon tuttuja :) Matkan varrella join myöskin shoppailukahvit.
 
 Katsokaa mitä kaikkea ihanaa löysin ukolle.
 




 
Itselleni kerään edelleen Paul Frank- paitoja. Niissä kaikissa pitää olla Julius- apina ja hinnan alle
 5 euroa. Kaksi uutta tarttui mukaan!



 
-Shoppailureissun päätteeksi oli ihana tulla raikkaaseen ja siivottuun kotiin. Myös ruoka oli valmista. Cupcakejakin oli. Ne me tosin leivottiin jo eilen Rusetiinan kanssa.
 
 
Nyt mä sitten vaan odottelen illan tuloa ja menon rauhoittumista tässä talossa. Ajattelin käydä vielä lenkillä ja sitten istahtaa sohvalle neulomaan. Tällainen on kesken just nyt.
 

 
 
Mukavaa lauantaita!

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Testineulonta on valamis ja oltiin jumpassakin.

 
No tällainen siitä tuli. Ihan nätiltähän tämä periaatteessa näyttää, mutta ei välttämättä ole ihan lempijuttu. Tein kun lupasin. Bambulankaa käytin kaksi kerää. Loppu.
 
 
Illalla aiemmin olin Rusetiinan kanssa jumppaamassa kun oli yhteiskerta. Itse asiassa me molemmat vanhemmat oltiin paikalla ja se oli tyttöselle suurensuuri juttu.
 




 
Äitin murunen. Tulevaisuuden tankotanssija?


 


maanantai 20. toukokuuta 2013

Mansikoita ja testineulontaa

 
Ihanaa, ostin tänään kesän ensimmäiset mansikat! Syötiin niitä jo lasten kanssa välipalaksi mahat täyteen, ja vielä niitä jäi. Jos oikeen innostun, saatanhan huomenna leipoa mansikkakakun ja keitellä kahvit kaveriksi. Ekat kesäkahvit.
 
 
Viime viikolla en juurikaan ehtinyt edes istahtaa neulomaan, saati sitten kuvaamaan jo valmistuneita juttuja. Äsken sitten sain pienen hetken puikkojeni heilutteluun ja muutama rivi testineuletta valmistui. Illalla kun hommat on tuubissa, jatkan taas. Ehkä siitä tulee ihan kiva.


sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivänä.

 
 
 
 
Lapsukaiset oli askarrellu koulussa ja päikkärissä mulle suloiset äitienpäiväkortit. Rusetiina oli omin pikku kätösin kasvattanut vielä kukan. Mun haasteena on saada se pysymään hengissä. Olisi ihana jos voisin esitellä sitä Rusetiinalle vaikka jonkun kymmenen vuoden päästä ja kertoa, että sä kasvatit tuon mulle kun olit neljävuotias.
 
 
 
 
 
 
Omalle äidilleni neuloin maatuskalapaset.On vähän painetta neuloa hänelle, sillä se on itse myös innokas neuloja. Ja hänen oma äitinsä oli kanssa. Ja huomenna äitillä on vielä synttärit. Teen tietysti neulelahjan, mutta en missään tapauksessa ehdi saada sitä valmiiksi. Parempi myöhään kun ei ollenkaan ja sitäpaitsi; lämmin kesä on tulossa. Ei miitä suunnittelemiani juttuja tarvita kuitenkaan vielä pitkään aikaan.
 
 


 
Me vietettiin äitienpäivän iltapäivää aurinkoisissa tunnelmissa!



 

Ihanaa viikkoa!

Muistakaa hymyillä :D

torstai 9. toukokuuta 2013

Purkajan sukat

Poikanen on keksinyt itselleen uuden ja tosi mieluisan homman- purkamisen. Kaapit, laatikot ja kaikki mahdolliset paikat minne nyt alle 70 cm varrella ylettää, tyhjennetään tosi nopsaan.

Pieni ihminen- iso vahinko!

Mukavinta on, että purkamista voi harrastaa muuallakin kun omassa kodissa. Esimerkiksi mummolan keittiön tyhjentämiseen ei tartte kauaa aikaa varata. Mitäs pitävät tavaroitaan  laatikoissa..

 
Malli on Niina Mannbergin tools ja sen saa ravelrystä ihan ilmaiseksi jos haluaa. Lanka on shibui knitsin jämän jämiä- värejen hiemoja nimiä en muista, mutta keltaista ja vihreäähän nuo ovat :)
 
 
Vaikka tää tuhoaa suunnilleen kaiken mitä eteen osuu, ei sille voi olla vihainen. Eihän?
 
 

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Puolimaralla

Päivitykset puolimaratonille harjoittelusta jäi tekemättä joskus kauan aikaa sitten, mutta silti jatkoin harjoittelua blogihiljaisuudessa. Treenasin niin paljon kun arjen pyöritykseltä ja työssäkäynniltä yms. ennätin. Omasta kuntoilusta tuli mukava henkireikä, vaikka juoksinkin suurimman osan lenkestäni niin, että vaunut oli toisessa kädessä ja koira toisessa.

Eilen oli sitten suuri päivä. Jännitti ihan hirveesti. Kun kipasin kiireenvilkkaan hakemassa numeron perjantaiaamuna, kaikki muut ihmiset siellä näytti mun silmin niin paljon parempikuntoisilta, nuoremmilta ja vaikkamitä. Rohkaisin itseäni ajattelemalla, että kaikki toimii omista lähtökohdistaan käsin ja mulla on nyt tällaiset kortit tässä jaossa. Yritän tehdä sen minkä pystyn.

Ennen lähtöä tietysti kohkasin itsekseni perinaisellista mitä-ihmettä-mä-laitan-päälleni-pitkät-vai-lyhyet- juttua. Päädyin sitten lyhkäsiin ja toppiin, mikä oli ihan hyvä veto. Läkähdyttävää kuumaa ei koskaan tullut. Ja mukavahan se on pinkissä juoksennella!

Lähdön aikana aurinko paistoi lämpimästi ja iloisten ihmisten iloinen mieli tarttui minuunkin. Hyvillä mielin lähdin juoksuun. Liiallisen innokkuuden karistamiseksi olin ohjelmoinut sykemittariin nopeusrajoittimen, etten olisi lähtenyt liikeelle liian lujaa ja sitten piiputtanut heti ensimmäisen kympin jälkeeen. Soittolistani oli kohillaan ja iloissani juoksin pitkin reittiä. Tässäkohtaa mulla oli vielä juoksutopin päällä trikoopaita joka peitti numeron, järjestäjät varmaan ajatteli, että joku iloinen kylähullu on tullut pummilla mukaan mutta ei kukaan mitään sanonut. Miettivät varmaan, että olkoon jos tuo ei hyräilyä kummempaa tee.

Tossut rullasi kun itsestään ja ekan kerran tuntui happoo reisissä vasta 18 kilsan kohdalla. Pakotin itseni kuitenkin jatkamaan juoksemista, sillä kävelyn vaihtaminen juoksuun väsyneenä on huisin hankalaa, ainakin mulle. Ja sitten se maali jo häämöttikin edessä. Melkein olis tehnyt mieli alkaa itkeä ylpeydestä. En sitten kuitenkaan alkanu.



Katsomossa tapasin yllätystuttuja, mikä oli tosi mukavaa. Terkkuja vaan ja roppakaupalla onnea vielä tätäkin kautta!



Koska mikään ei kuitenkaan ikinä suju niinkun suunnittelee, tässäkin iloisessa jutussa on karikko. Olin alkuperäisessä haaveessani suunnitellut meneväni juoksun jälkeen rauhassa saunaan ja suihkuun. Sen jälkeen suunnistaisin syömään jotain hyvää. Mutta kas vain- joku ihastuttava ihminen oli varastanut kassistani osan vaatteistani ja suihkukamppeet. Voi kuinka ilahduttavaa. No, ei siinä mitään. Eikun märissä vaatteissa julkisilla himaan. Ihan pikkumatka ennen kotia oli jo niin tajuttoman kylmä, että käveleminen sattui. Sormet ja varpaat oli tunnottomat. Kyllä harmitti! Ehkä joku oli vahingossa napannut tavaroita väärästä kassista ja on nyt nolona erehdyksestään, mutta en jaksa aina olla Polyanna. Vittu. Mulla on harvoin mitään omaa. Tätä varten olin harjoitellut monta kuukautta ja haaveillut rauhallisesta ruokahetkestä hyvän tovin. Nyt se vietiin minulta pois. Hemmetti!!


Kaikesta huolimatta, juoksusta jäi hyvä mieli. Selvisin. Pärjäsin. Pystyin.

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tirpuset

Tänään valmistui viime marraskuussa aloitetut tirpuset.
 Juuri sopivasti aurinkoisen vapunpäivän kunniaksi.


 
Noudatin Horatio and Orenin ohjetta, mutta jätin tirpuselta sulat pois. Tämä on pöllönpoikanen.
Lankana käytin taas seiskaveikan jämiä, jota löysin valitettavasti taas pussillisen (ihan oikeesti ) lisää. Mä varmaan neulon koko aurinkoisen kesän sukkia ja lapasia :/ Kuka lienee lankoja hamstrannu?
 
Aivan valtavan upeeta toukokuun ensimmäistä iltaa !