tiistai 23. elokuuta 2011

Sateisen illan surinoita

Eilen oli melkoinen sade! Onneksi kävin ennen sateen alkua vesizumbassa eli aquambassa saamassa vipinää vartaloon ja iloa mieleen :) Ensiviikolla menen taas. Taidan olla hyvää kyytiä tulossa vanhaksi, kun olen tälle syksylle ilmoittautunut työväenopiston kursseille ja paikallisen naisvoimisteluseuran hydrobiciin. Ja sit tietty käyn kuntokeskuksen tunneilla. Ja juoksemassa.



Suristelin illanmittaan kaksi uutta bambia. Suuntaa-antavana kaavana oli paapiin bambi, mutta olen muokannut sitä niin paljon, että se oli lähennä henkisenä tukena. Että tällaiset versiot tein. Kankaita on vielä silputtavaksi, jotan muutama kaveri näille on vielä tulossa. Voihan eläin olla kukallinen taikka sininen? Voihan? Eiks niin, että ihan hyvin voi.

Toimeliasta tiistaita!

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Epäsymmetriaa


Kesän aikana olen alkanut neuloa myös leikkipuistossa. Kun kahta vilkasta kakaraa vahtiessa neuloo, ei malli voi olla hirveen pitsinen, tai ainakaan sellainen, joka vaatii jatkuvaa pikkutarkkaa laskemista. Onneksi ravelrystä löytyi tällainen :http://www.ravelry.com/patterns/library/stripe-study-shawl

Neuloin huivin vironvillasta. Keltaissta meni koko vyyhti, mutta tuota turkoosia on jäljellä vielä niin, että varmaan pipo ja kämmekkäät tulee. Ohjetta noudattelin aika kiltisti, mutta tuo huivi jäi mallihuivia pienemmäksi kun keltainen otti ja loppui.

Aika hyvän kokoinen siitä kuitenkin tuli.

Ja kaulan ympärille yltää vallan mainiosti. Olenko mä pessimisti tai jotain, mutta tänä kesänä olen neulonut muutamia aika isoja huiveja... Tai sitten mä vaan muistelen niitä viimetalven kylmiä viimoja. Ja sitä, kun reissulla sairastuin ja ihan oikesti ajattelin, että mä antaisin melkein kaiken mitä mulla on, jos vaan saisin villasukat ja huivin.

Tänään käytiin myös Ipanapan keikalla. Lapsukaiset oli ihan tohkeissaan, varsinki kun ylläriesiintyjänä oli Hevisaurus. Parempaa ei ehkä voi olla.

Mukavaa viikkoa- huolehtikaa toisistanne!






perjantai 19. elokuuta 2011

Origami- sukat ja arjen origameja...

Origami is the Japanese art of paper folding, wich speared to Japan fron China sometime during the sixth century. Originally, because very little paper was available, only the rich could afford to do paper folding, and their intricately folder objects were used as gifts. As paper became easier to get, origami became a popular art.

(Lähde: Judy Sumner; Knitted Socks East and West sivu 27)

Origamisukat neulottiin varpaista ylöspäin. Ihanaa, nää oli ensimmäiset sukar, jotka onnistuin neulomaan tällä tekniikalla. Kahdet edelliset ovat kohdanneet purkutuomion, sillä niistä on tullut liian löysät taikka isot.


Onnistuin myös kantapään ja kiilan tekemisessä. Tietääkseni tuo on on, turkkilainen kantapää? Vai onko?



Itse sukat näyttävät tältä. Lankana käytin tarjouskorista löytynyttä Dropsin Fabelia. Koska olen tottumaton varpaista ylös- sukkien neuloja, varasin molempia sukkia varten oman kerän, mutta mooemmista jäi yli varmaankin sellainen 20 gramman nöttönen ja varakerä on ihan koskematon!

Omasta mielestäni tuo varren pitsi on tosi kiva mukava neulottava. 16 kerroksen mallikerta ja reikäkerron väliin :) Seuraavaksi tuosta kirjasta on tulossa ninja- sukat.

Origamisukkien lisäksi pyörittelen arjen origameja. Kuka milloinkin minneksin ja mitä. Milloin mä saan vapaa-aikaa ja onko ylipäätään itsekästä vaatia ja haluta sellasita. Aina ajoittain tuntuu, että meillä asuu ÄITI- merkkinen robotti joka hoitaa kaiken ja on aina paikalla. Huutamalla ja kirkumalla voi ottaa yhteyttä milloin vaan ja kas- homma kun homma hoituu. *MÖR* Mutta sitä kait tämä vanhemmuus on? Ja ei kukaan voi olla aina hyvällä tuulella.

Ja sitte vielä, mun vauvani meni kouluun. Ja tänään se tuli sieltä vielä omin nokkineen poiskin. Niin pieni! Ja ihan oli vallan tienkin ylittänyt. siinä on kyllä liikennevalot.


Aurinkoista perjantaita!

                                                                      ps. Tervetuloa lukijaksi Sanna Hannula!





torstai 18. elokuuta 2011

Reissunainen

Kävin elämäni ensimmäistä(!) kertaa Tallinnassa. Olen varmaan joistakin ihmisitä moukka heinahattu mutta tykkäsin :) Ja karnaluks oli tavattoman mukava paikka. Neljä langatonta viikkoa ja sit REPS- ei kovin pahasti, mutta muutama nyssäkkä nyt kuitenkin. Jatkan langatonta tästedes jouluun asti ja sitäpaitsi oieasti tuosta reissusta on jo viikon verran aikaa eli langatonat on tullu vietettyä...












Niitä lankaostoksia näkyy sitten valmiina juttuina tulevina aikoina ;)

Tunnelmallista torstaita- sade ropisee ihanasti ikkunoihin!

maanantai 15. elokuuta 2011

Helminalle

Kauan aikaa sitten, kaheksankytluvun lopussa ala-asteella meillä oli kässänope, rouva R. Vanhankansan nainen. Harmaa, villatakkinen, hillitty ja hallittu. Kankaat olivat plaiskun vaaleanpunaisia, harmaita ja vaaleansinisiä. Joskus keväisin saatettiin ilotella jollain keltaisella taikka raidallisella, muttei liikaa, etttei nyt vallan vallattomaksi homma mene. Tottakai kässäntunnilla piti myös virkata, sillä jokaisen naisen pitää osata virkata patalappu. Emmä mitään osannu virkata. En oppinut vaikka kuinka koitin opetella. Karhea harmaa villalanka raapi ilkeästi sormia ja itku silmässä sit koitin sitä mokoman neliötä väsätä. Tietenkin huonolla menestyksellä. Kammo jäi.

Viime kevättalvella virkkaus alkoi uudelleen kiinnostaa ja pahimmat traumat oli unohdettu tai jotenkin työstetty. H riensi apuun ja opin tekemään isoäidinneliöitä :) Peitto valmistuu toivottavasti ennenkun lumi peittää maan!

Sitteb virkkaaminen alkoi kiinnostaa muutenkin ja pyysin tukiopetusta. L heilahti auttamaan.  Pipidipapidipuu! Opin tekemään lauantaina siistejä kiinteitä silmukoita, ympyrän ja lisäämään sekä kaventamaan. Ja oi- ihailkaahan mitä olen tehnyt ihan itse!



Tämä nalleneiti on nimeltään Helmi. Se on uuden ekaluokkalaisen onnen nalle.

Ompelin hänelle puolihameen, jonka helmaan laitoin pitsin.

Ja pujottelin helmet!

Yllättävän nopsaa hommaa tuo virkkaaminen on, lauantai-iltana toisaan aloittelin ja nyt iltapäivästä ompelin hameen ja tein nuo helmet.

 Lankana käytin seiskaveikkaa, jota meni suunnilleen 70 grammaa ja tuo nalle on tosiaan aika iso, päälaelta kantapäihin lähemmäs 40 cm. ajattelin, että tuollaisesta reilun kokoisesta on mukavampi aloittaa kun tosiaan on melko tottumaton virkkaaja.

perjantai 5. elokuuta 2011

Bambeja

Moikka taas!

Miten on elokuu alkanut? Vieläkö on lomaa jäljellä vai alkoiko arki jo? Mulla on "vapaata" vielä se kuutisen viikkoa jäljellä. Ihan kivasti on oikeastaan mennyt, mitä nyt lapset tappelee aamusta iltaan ja saa toimia erotuomarina ja poliisina niin että olen vakavasti harkinnut alanvaihtoa.

kivaa kesähommaa on ollut..

...pitää kirpputoria

...pestä peitot ja antaa niiden kuivua kesätuulessa.

Sain ottaa kotiini ompelukoneen. Suristelin muutaman bambin :)




Bambin malli on paapiilta. En raskinut leikata TSI- pakkauksen kangasta, nappasin vaan kaavat ja kokeilin kehta erilaista. Muutaman tällaisen voisi vielä ommella- tulisi kunnon parvi!


Aurinkoista perjantaita!