sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Popsi popsi porkkanaa!

Olen vierastanut jostain syystä oranssia väriä, mutta yhdessä ihanassa blogissa oli tehty tosi hauskan näköinen oranssi pipo, joka pääsi pukoille, sillä mulla sattui olemaan lankavarastossa muutama oranssi lankakerä. Yksi oranssi kerä sinne jäi, mitäköhän siitä vielä keksisi? Ideoita?




Itsensä kuvaaminen on aina yhtä hankalaa! Mutta kyllä tuosta varmaan ideaan pääsee, että millainen se pipo on :) Enkä mä oikeasti ole yleensä pahantuulinen ihminen, vaikka näytänkin kuvissa varsin kettuuntuneelta ämmältä!

Pipo on päähän tosi hyvän mallinen ja ajattelin toteuttaa sen myös jossain toisessa värissä. Olisikohan se sitten maista, maista mustikkaa tai nami nami mansikkaa?

Alkuperäinen pipon ohje löytyy täältä!
Muokkasin alkuperäistä mallia tekemällä kavennukset tiuhemmin, eli pipo ei ole noin "hiippamainen" päälaelta.


Pipon kaveriksi neuloin lapaset, joihin osasin virkata koristeen. Samanlaisen kun pipossa.


Perjantaina vietimme rahtusen erilaisia neulebileitä ja meillä oli tosi hauskaa :D





perjantai 25. helmikuuta 2011

Kovin odotettu ilta

Tänä iltana en huolehdi tyttöjä iltapesulle, laita iltapalaa, kehoitele pukemaan yöpukua. Sadun lukee joku muu. Ja se on välillä tosi ihanaa! Alan olla vähän väsyksissä tähän arjen pyörittelemiseen kun on ollut vielä niin kylmäkin, ettei ole edes kunnolla päässyt ulkoilemaan, siis moneksi tunniksi :)


Minä menen sukeltamaan! Olen saanut vinguttua itselleni kaverinkin mukaan. Meille tulee varmaan tosi mukava ilta. Ja kyllä, mua jännittää!

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kukkasukat

Viluinen tyttönen suunnitteli itselleen villasukat ja minä sain toimia hovineulojana. Keltaiset pitäisi olla, sillä se on aurinkoinen väri ja kukkia. Kauniita kukkia, sillä ne tuovat mieleen lämpimän kesän ja niistä tulee hyvälle mielelle.

Tällaiset sukista sitten tuli. Neuloin kahdella puikolla seiskaveikasta. En ole aikaisemmin kokeillut sukkien neulomista tuolla tekniikalla ja yllätyin iloisesti tästä ensikokeilusta, sillä sukkien neulominen tuntui jotenkin nopsemmalta näin. Vai neuloinko mä sittenkin vaan intopiukalla puikot suihkien?



Jouduin luopumaan kukkien virkkaamisesta sillä viluvarvas halusi sukat pian itselleen. Yhdet ehdin tehdä :)

maanantai 21. helmikuuta 2011

Kevään merkkejä

Me vietettiin tänään vapaapäivää ulkoillen ja auringosta nauttien. Aurinkolasit päässä ekaa kertaa tänä talvena- selvä merkki lähestyvästä keväästä!


Tyttönen puki oma- aloitteisesti toppahousujen päälle kukkahameen, sillä se kuulemma tuo asuun ihanaa kevättunnelmaa ja sitäpaitsi ne kukat sopii hyvin sävysävyyn muiden vaateiden kanssa. Hänellä kun kuulemma on sitä värisilmää ja tyylitajua. Hih! Mistähän lienee oppinut?

Kovin on ajat muuttuneet tuon pukeutumisen suhteen. Tässä muutama vuoi sitten kun olin pikkutyttö, keskusteltiin muistaakseni ajoittain hyvinkin kovasanaisesti mutsin kanssa siitä, saako hameen kanssa laittaa lenkkarit vai ei. No ei saanut. Nyt saa, ja ne on tosi hyvät yhdessä :) Ja käskyn langettajakin on saatettu tavata käyskentelemässä kyseisessä yhdistelmässä.

Toinen selvä merkki keväästä on kirputtelu!Tein eräältä Helsinkiläisestä itsepalvelukirppikseltä muutaman ihan kivan löydön keväällä ja kesällä käytettäväksi.









Tyttösille tämäntyylisiä juttuja. Mä puen heitä karkkiväreihin varmaan niin pitkään kun suostuvat laittamaan päälleen, mitä äiti käskee. Varmaan menee aamukaffit väärään kurkkuun sinä päivänä kun pitää ekan kerran pääkallopaita ostaa, mutta se on sitten sen ajan juttu.





Itselle vähän toppeja...

Siis mähän en ole vielä puuma- iässä (vaan lähes teiniäiti), mutta piti vaan saada blingbling- paita ;)


Illan vietän varmaankin taas tässä, neulepuikot huiskien. Pakkanen paukkuu ja pitäisi saada piristykseksi uusi pipo.


Reipasta maanantaita!

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Helmikuisena sunnuntaina tapahtunutta




Näpertelin loppuun Kesävoi- sukkaset, joiden ohje löytyy syksyllä ilmestyneestä Neulekirjasta. Samaan settiin kuuluu myös pipo, lapaset ja kaulaliina. Ajattelin, että neuloisin kaikille meille perheen tytöille Kesävoi- setit. vai onko mautonta jos kaikki on samiksia? Tuleeko siitä sellainen fiilis, että katsokaahan kaikki kun mä harrastelen vähän neulomista ja nyt tein meille kaikille tällaiset?

Lankana mulla oli Kauhavan kangasaitan Sukkis- sukkalankaa, jota sain kulutettua n. 100 grammaa eli loppukerästä saisi kivasti vaikka kierresukat vauvalle. Mutkun ei ole sitä vauvaa eikä taida olla kenellekään tutulle tulossa.


Kävin perjantaina kirpputorilla ja sieltä löytyi luistimet kokoa 25! Hurraa! Näitä olen etsinyt koko talven. Luistimet olivat vielä violetit ja jääneet varmaan tyystin käyttämättä kun oli kaputkin vielä paikoillaan. Kiitos vaan Hänelle, joka vei pikkuluistimet myyntiin. Niistä tuli yks pikkulikka tosi onnelliseksi  <3
Kirppislöydoistä on tulossa juttua kunhan saan ne pois pesukoneesta!

Tällä tyttösellä piruetit pyörii!

Viehättävää viikkoa kaikille!
Muistakaa syödä hyvin!

lauantai 19. helmikuuta 2011

(V)oi(han) isoäidinneliö!

Jo kauan ennen erään lankafirman isoäidinneliöbuumia näin jossain sisustusjutussa ihanan tilkkutäkin. Paha kyllä, en osaa juurikaan virkata. Yritin kovasti. Luin ohjeita, virkkasin, purin, virkkasin ja purin taas.


Koitin ihan kaikkea. Ja mielestäni luin ja tein juuri niinku ohjeissa oli sanottu. Ei vaan ottanut onnistuakseen.

Onneksi pääsin tänään virkkauksen tukiopetukseen! Mulle opetettiin ihan kädestä pitäen, miten se neliö oikeastaan virkataan. Nolottaa kyllä rahtusen, mutta suunnilleen ainoa juttu, mitä olin osannut tehdä oli se, että virkkuukoukku oli oikeinpäin kädessä ;)



Tässä on elämäni ensimmäinen isoäidinneliö melkein valmiina!



Illan mittaan olen väsännyt vielä muutaman neliön lisää! Tuo vaaleanpunainen pohja on ikivanha peitto, jonka ajattelin uudistaa isoäidinneliö- torkkupeitoksi. Mieluiten sellaiseksi isoksi ja ihanaksi, jonka alle voisi kääritytä odottamaan aurinkoisia päiviä. Milläköhän vuosituhannella sen saisi valmiiksi?


olen suunnitellut käyttäväni tämän tyylisiä värejä. Keskelle ja reunakierrokselle valkoista, välikerrokset karkkivärejä.



Pysykää koukuilla!

terveisin nimimerkki -ILOINEN VIRKKAAJA-

Kiitos vielä kerran virkkausopelle!
*halaus*
Tää on niin kivaa!


sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Neulomuksia ja ruokaa




Viimeaikaisen neulomukset näyttää tältä. Taas on vähän rönsyilty. Aloitan sitä sun tätä, mutta vähintään saumat tai napit jää ompelematta. Tai jotenkin muuten jää "vähä vaiheeseen" kun joku muu juttu pitää ehdottomasti aloittaa tai edes vähän kokeilla jotain juttua. Neulepäivityksiä on tulossa, kunhan kerkiää...

Meillä oli oikein kiva viikonloppu. Oltiin isomman tytösen kanssa työväenopiston kokkauskurssilla ja olihan mukavaa! En ole koskaan ennen ollut millään vastaavalla, mutta varmasti mennään uudelleen. Teemana  oli "Muumilaakson pidot" ja siellä tehtiin  yhdessä lapsen kanssa muutama eri lämminruoka ja sitten jälkiruokia. Ihan perusjuttuja, mutta uusilla virityksillä.

Tein illalla aikuisten versiot muumimamman eväistä ja näyttivät tältä...






Lempeää viikkoa
ja

Hyvää ystävänpäivää!

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Harmaata helmikuuhun

                                         Harmaa ei sittenkään ole paha väri!


Neuloin itselleni viimein villaisen "umpipipon". Valitettavasti nuo pitsipipot, joista kovasti tykkään eivät ole tuulessa ja tuiskussa kovinkaan lämpimiä.

 Hih! Tyttösten päiväkodissa oli viimeviikolla juhlat, jonne oli kutsuttu lasten vanhempia. Bongasti yhdellä äidillä ihanan pipon, jonka hän oli varmaan kaupasta ostanut, mutta kokeilen tehdä vastaavanlaisen itse. Ja "umpipipo" oli sekin. Lisäksi samaisella äiti- ihmisellä oli nätti huppari, josta varastin myöskin idean... Monkey see, monkey do!

Pipon suuntaa- antava ohje löytyy täältä!



Pipon kaveriksi neuloin harmaan villasukat, kun mulla ei ole lainkaan mekkovillasukkia. Nämä sopii mukavasti monenkin mekon kaveriksi.

Ohje näihin sukkiin löytyy Suuri Käsityökerho- lehdestä, nimerosta 1/2
011 mutta muokkasin mallia pitkävartisemmaksi. Mun töppöjaloille nämä ovat polvisukkamittaiset.


Hurmaavaa viikkoa!

perjantai 4. helmikuuta 2011

Pikkumyssyjä



















 Joulun tienoilla täällä blogistaniassa levisi viestejä vauvakuumetta.com- sivustolta joissa pyydettiin bloggaajilta neuleohjeita. Mä ajatteli laittaa sivustolle myssyn , joka on muokattu "Sweet norwegian baby cap"- mallista. Ihmiset on näitä paljon neuloneet ja mieleisekseen muokanneet, tämä on yksi versio.

Puikot rohkeasti kilisemään. Virkkaa koristeeksi vaikka sammakko tai pöllö, ompele muutama kaunis nappi somisteeksi tai vaikka pitsi reunaan. Ole luova. Kokeile ihan kaikkea! Vauvalla ei ole koskaan liikaa myssyjä ja neulo kaverinkin vauvalle :)
                                                      Perusohje pienen vauvan myssyyn:

  • Lankana käytin Novitan Woolia, jota saa monissa eri väreissä ihan tavallisista marketeista. Yksi 50 gramman kerä riittää reilusti pieneen myssyyn.  
  • Sukkapuikot kokoa 3 12 ja 4 tai 40 cm pyöröpuikko
Luo 72 silmukkaa ja laita ympyräksi. Varo, ettei silmukat kierry! Lisää kerrosmerkki (esim. lukoneula tai erivärinen langanpätkä) kohtaan jossa kerros vaihtuu. Tämä kohta on niskan keskikohta(=keskitaka). Neulo 1 oikein 1 nurin- joustinneuletta 6 kerrosta. 

Neulottuasi joustinneuleen, vaihda työhön paksummat puikot ja neulo yksi kerros oikeaa. 

Aloita kavennukset ja levennykset: Neulo 1 oikein- langankierto- 12 oikein- 3 oikein yhteen- 12 oikein- langankierto- 1 oikein- langankierto- 6 oikein- 3 oikein yhteen- 6 oikein- langankierto- 1 oikein- langankierto- 12 oikein- 3 oikein yhteen - 12 oikein- langankierto.


Neulo seuraava kerros oikeaa. Tee langankierrot kiertäen oikein ettei silmukan lisäyskohtaan tule reikää. 


Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 6 kertaa.


Kun työn korkeus on siis 12 kerrosta, tee jakossa vain kavennukset joka toisella kerroksella, neulo välikerrokset oikeaa. Toista kavennuskerroksia 13 kertaa. 14.kavennuskerroksesta lähtien kavenna myös niskassa silmukkamerkin kohdalla 3 silmukkaa/ kerros, että saat myssystä hyvin päähän "istuvan". 


Jatka kavennuksia kun jäljellä on 6 silmukkaa. Jos haluat myssyn päähän pienen "nypyn" kuten mallimyssyssä on, neulo 6 silmukalla vielä muutama kerros. Päättele silmukat parhaaksi katsomallasi tavalla.


Neulo, virkkaa tai ompele myssyyn jotkut ihanat nauhat.